Zoneterapi

Zoneterapien er blevet brugt som behandlingsform i flere tusind år, og mange forskellige folkeslag og kulturer har anvendt den.

I nyere tid er det den amerikanske zoneterapeut og læge William Fitzgerald, der har gjort tiltag for at udbrede kendskabet til zoneterapi. I 1913 udgav han bogen (Zone Therapy << dette er et direkte link til bogen) om emnet. Han samarbejdede med en massør ved navn Eunice Ingham, som fortsat videreudviklede hans teorier. Hun skrev og udgav to bøger, som hedder "Stories the Feet Can Tell" og "Stories the Feet Have Told", og begge disse er blevet oversat til dansk. Netop disse værker var medvirkende til at zoneterapi slog an som behandlingsform i Danmark i 1970'erne.

En række zoner på henholdsvis højre og venstre fod er i direkte forbindelse med kroppens organer, knogler, muskler og nervesystem. Ved at påvirke og behandle nogle af disse zoner på fødderne (zoneterapi), er der mulighed for at forbedre cirkulation og energi i kroppen, hvorved man understøtter kroppens egne udrensende og helbredende processer.

Det, at hele kroppen er afspejlet på fødderne, bevirker at zoneterapi er en god måde til at danne sig et billede af klientens generelle sundhedstilstand.

Der kan forekomme udrensningssymptomer i ca. et døgn efter behandlingen, og klienten vil ofte føle let træthed.Medlem af FDZ
Medlem af RAB